Alle dieren in het park

Ontdek de dieren van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft een zeer afwisselende natuur: tropische regenwouden, prachtige zandstranden en ook woestijngebieden. Het noorden ligt rond de evenaar, het zuiden ligt vlakbij Antarctica en in het westen ligt het prachtige Andesgebergte. Door Zuid- Amerika stroomt de Amazonerivier, één van de grootste rivieren ter wereld. Een paar bijzondere dieren uit Zuid-Amerika vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Enkele van onze dieren uit Zuid-Amerika

Alpaca

Knuffelig, schattig, grappig... Ik ben het allemaal, wij Alpaca’s zijn door ons uiterlijk enorm populair. Ik denk zelfs dat Chewbacca op mij is gebaseerd. Ik heb wel eens gehoord dat ik een [...]

Lees meer

Capibara

Wacht, ik kom even uit het water! Ik ben de Capibara, het allergrootste knaagdier van de wereld. Mijn tenen zijn voor een deel verbonden door zwemvliezen. Daardoor kan ik heel goed zwemmen en [...]

Lees meer

Bruine kuifkapucijnaap

Ik ben een bruine kuifkapucijnaap. Dat ik bruin ben, is wel duidelijk. Maar die kuif? Ja hoor, op mijn voorhoofd staat een bos lange, verharde haren die ik rechtop kan zetten als een soort pruik.

Lees meer

Ontdek de dieren van Afrika

Afrika is een enorm continent met veel prachtige landen en verschillende klimaten, zoals regenwouden, woestijnen en grasland. In het noordelijke gedeelte ligt de grote Sahara woestijn. Het hoogste punt is de Kilimanjaro, Tanzania (5895 m). De langste rivier is de Nijl (6650 km). Elk dier leeft in het klimaat dat het best bij hem past, of heeft zich aangepast aan het klimaat waarin hij leeft. Een paar bijzondere dieren uit Afrika vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Enkele van onze dieren uit Afrika

Berberaap

Ik ben een Berberaap, een echt dagdier en een omnivoor. Ik eet graag zaden zoals eikels maar ook knoppen, gras, bladeren, knollen, bloemen, paddenstoelen, bast en korstmossen. Ik eet ook insecten [...]

Lees meer

Giraffe

Ik ben geboren terwijl mijn moeder rechtop stond. Ik viel twee meter naar beneden, was totaal al twee meter hoog en kon binnen vijf minuten rechtop staan! Mijn nek is daarna nog langer geworden; [...]

Lees meer

Grant Zebra

Wat vinden jullie van mijn zwart-witte strepen? Kleden ze me niet slank af ? Ik heb gevraagd waarom onze hele familie van die strepen heeft. De één zegt dat ze ons goed camou eren, of dat het [...]

Lees meer

Ontdek de dieren van Europa

De bergen in Zwitserland, de fjorden in Noorwegen, de heuvels van Toscane, de eilanden van Griekenland, de duinen in Nederland… De natuur in Europa is betoverend. Helaas komt ze onder druk te staan door uitbreiding van landbouw, industrie en steden. Laten we maar zuinig zijn op wat we hebben. Een paar bijzondere dieren uit Europa vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Enkele van onze dieren uit Europa

Damhert

Damherten zijn vegetariërs. We zijn de hele dag bezig met eten. Dit doen we in groepjes (roedels) van vijf tot zeven herten. De vrouwen en kinderen leven gescheiden van de mannen.

Lees meer

Europese Ooievaar

Ik ben door allebei mijn ouders uitgebroed én gevoed. Na twee maanden kwam ik uit het ei en toen hebben ze me nog drie weken gevoerd; daarna kon ik al zelf eten.

Lees meer

Laplanduil

Ik lijk wel een zacht bolletje, dat komt omdat mijn omvang vooral bestaat uit veren. Deze beschermen mij tegen kou en insecten. Ik heb korte ronde vleugels en een behoorlijk lange staart.

Lees meer

Ontdek de dieren van Eurazië

Eurazië is de naam van de grootste landmassa op aarde en is een supercontinent dat de wereld- delen Europa en Azië omvat. Het kan er heel erg nat en droog én heel erg koud en heet zijn. En omdat Europa ook bij dit continent hoort, heb je ook gewoon aangename temperaturen, het lekkere Middellandse Zeeklimaat bijvoorbeeld. De natuur van Eurazië is dan ook heel divers. Een paar bijzondere dieren uit Eurazië vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Enkele van onze dieren uit Eurazië

Ezel

Ik ben een Ezel. Ik ben niet zo groot, maar wel erg sterk. Ik word overal ter wereld gebruikt voor het vervoeren van mensen en goederen.

Lees meer

Rendier

Ik ben een Rendier. Ik leef in een hele grote kudde op de toendra. Wij zijn grazers, wat wil zeggen dat we vegetariërs zijn. We eten korstmossen, kruiden en knoppen en bladeren van bomen.

Lees meer

Sneeuwuil

Ik ben een Sneeuwuil en mensen vinden me heel mooi. Zo mooi zelfs dat ik in de Harry Potter films de rol van Harry’s uil mocht spelen. Je kunt goed het verschil zien tussen de geslachten, want [...]

Lees meer

Ontdek de dieren van Azië

Azië is het grootste werelddeel op Aarde, met de grootste uitersten in klimaat. Van extreem natte gebieden (zoals Bangladesh) tot extreem droge gebieden (grote delen van Arabië, Siberië en Noord-China). En de temperatuur? In Siberië enorm koud, (-50oC in januari) en in landen als Irak, Iran, Pakistan, India en Arabië extreem heet (40 tot 50 oC, in de schaduw!) Een paar bijzondere dieren uit Azië vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Aziatische Kleinklauwotter

Ik ben de kleinste van alle Otters. Ik heb een afgeplat hoofd en een dikke korte nek. Mijn ogen zitten aan de voorkant en ik heb kleine ronde oortjes. Mijn oren hebben een soort van klepje [...]

Lees meer

Blauwe Pauw

Trots als een Pauw, en dat mag ook wel! Wij mannetjes hebben prachtige pronkveren met een fraaie tekening in de vorm van ogen. Ik zet mijn staart breeduit op als ik indruk wil maken op Pauwen- [...]

Lees meer

Chinese Muntjak

Ik ben een Chinese Muntjak mannetje en ik ben een einzelgänger, een beetje only-the-lonely. Al snel na mijn geboorte heeft mijn moeder mij het huis uitgestuurd en moest ik het verder maar zelf [...]

Lees meer

Ontdek de dieren van Oceanië

Oceanië is de verzamelnaam voor een groot aantal eilanden in de Stille Oceaan. Je vindt er witte stranden, kokospalmen, prachtige koraalriffen en ruige vulkanische eilanden die uit de blauwe oceaan stijgen. Australië is het grootste en meest bevolkte land in Oceanië, eigenlijk een werelddeel op zich. Nieuw-Zeeland wordt vaak gezien als één van de natuurlijkste en mooiste landen op Aarde. Een paar bijzondere dieren uit Oceanië vind je bij ons in het Park!

Bekijk alle dieren

Albino Bennettwallaby

Ik ben familie van de kangoeroes, alleen ietsje kleiner. Door mijn bijzondere witte huid en rode oogjes ben ik anders dan de Bennettwallaby.

Lees meer

Kookaburra

Mijn soort komt oorspronkelijk uit Australië. Daar leven we nu nog in loofbossen, graslanden maar ook in agrarisch gebied en dichtbij dorpen of steden, in tuinen en stadsparken.

Lees meer

Lori van de Blauwe Bergen

Ik ben een Lori van de Blauwe Bergen. Ik dank mijn naam aan een natuurkundig verschijnsel dat plaatsvindt op de plek waar ik woon, in mijn geboorteland Australië. ’s Morgens geven de [...]

Lees meer

Ontdek de dieren van Noord-Amerika

Noord-Amerika bevat naast de Verenigde Staten, Canada en Mexico ook de kleine eilandjes ten zuiden ervan en de Caraïben. Noord-Amerika heeft veel verschillende landschappen, variërend van woestijnen, dichte bossen, bergen en zelfs warme junglegebieden. Groenland ligt ten noordoosten: dit is het grootste eiland op aarde met de op één na grootste landijsmassa ter wereld.

Bekijk alle dieren

Amerikaanse zeearend

Onder de indruk van mij? Dat mag ook wel, ik ben een statige roofvogel met een opvallend witte kop en een gele snavel. Onze vrouwen hebben een spanwijdte (afstand in vliegende toestand tussen de [...]

Lees meer

Neusbeer

Ik houd ervan om overdag actief te zijn, op zoek naar voedsel op de grond. En je raadt het al, mijn geweldige reukvermogen helpt daar goed bij. Met mijn voorpoten graaf ik een hol, zodat ik met [...]

Lees meer

Prairiehond

Ik ben de hele dag buiten bezig. Tenzij het heel heet is, dan schuil ik overdag in ondergrondse gangen. We leven in enorme groepen in ondergrondse gangenstelsels (steden of towns), die uit enkele [...]

Lees meer

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!