dieren-zuidamerika-capibara-pasfoto Even voorstellen Capibara
Wacht, ik kom even uit het water! Ik ben de Capibara, het allergrootste knaagdier van de wereld. Mijn tenen zijn voor een deel verbonden door zwemvliezen. Daardoor kan ik heel goed zwemmen en duiken als de beste. Je ziet mij dan ook vaak in de buurt van rivieren, meren en moerassen.

Mijn neusgaten, ogen en oren staan boven op mijn kop zodat ik ook tijdens het zwemmen kan zien, ruiken en horen.

Ik werd volledig behaard geboren, en
na één uur kon ik rennen, zwemmen en duiken. Dat doen jullie mensen mij niet na!
Als mijn maag gaat knorren, ga ik knagen op gras, kruiden, waterplanten en boombast.
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika

Capibara

Bij ons in het Park kunnen we lekker luieren en een koel bad nemen. Zolang als we willen!
dieren-zuidamerika-capibara-hoofdafbeelding

Hydrochoerus hydrochaeris

Klasse: Zoogdieren
Orde: Knaagdieren
Familie: Cavia’s
Leuk weetje
De naam Capibara komt uit het Guarani (een taal die gesproken word in Argentinië, Bolivia en Paraguay) en betekent Heer van het Gras.
dieren-zuidamerika-capibara-fact-01
Zo groot ben ik:
100-140 cm
Mijn gewicht:
25-80 kg
Broed-/draagtijd:
145-160 dagen
Aantal jongen:
1-8
Zo oud wordt ik:
12 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
De Capibara is de grootste levende knaagdiersoort en kan 35 tot 66 kg wegen.
dieren-zuidamerika-capibara-fact-03
Language