dieren-azie-blauwe-pauw-pasfoto Even voorstellen Blauwe Pauw
Trots als een Pauw, en dat mag ook wel! Wij mannetjes hebben prachtige pronkveren met een fraaie tekening in de vorm van ogen. Ik zet mijn staart breeduit op als ik indruk wil maken op Pauwen- vrouwtjes of andere vogels.

We verzamelen dan meestal meerdere vrouwtjes om ons heen, die worden aangetrokken door ons baltsgedrag en roep. Nadat we de vrouwtjes bevrucht hebben, gaan we weer onze eigen weg. We bemoeien ons verder niet met de eieren of de jongen.

De vrouwtjes zijn onopvallend gekleurd, zij zijn bruinachtig. Je vind mij meestal op de grond maar mocht het nodig zijn, kan ik vliegen. Ik slaap meestal op een boomtak of in een struik.
Insecten, slakken, wormen, bessen en zaden.
Mijn leefgebied: Azië: van oorsprong India en Sri Lanka; inmiddels overal.

Blauwe Pauw

Mijn staart bestaat uit wel 150 kleurige veren en kan zo’n 2,5 meter lang worden.
dieren-azie-blauwe-pauw-hoofdafbeelding

Pavo cristatus

Klasse: Vogels
Familie: Fazantachtigen
Leuk weetje
Veel mensen geloven dat het vinden van een pauwenveer geluk brengt.
dieren-azie-blauwe-pauw-fact-01
Zo groot ben ik:
180-230 cm
Mijn gewicht:
3- 6 kg
Broed-/draagtijd:
circa 4 weken
Aantal jongen:
3-6 eieren
Zo oud wordt ik:
20-24 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Een mannelijke Pauw zet zijn staart op als hij indruk wil maken op de vrouwtjes, of op andere vogels.
dieren-azie-blauwe-pauw-fact-02
Language