Museum

Niet alleen Arie de Ara vliegt, de tijd vliegt ook!

Op het park staat eveneens het prachtige Museum Historisch Harenkarspel, met in de vaste collectie oude landbouwwerktuigen uit de vorige eeuw, een complete washoek met wastobbe, een bedstede, kleding, een smidse, keukengerei, timmermansgereedschap, een compleet ingerichte huiskamer en nog veel meer.

In iedere hoek van het museum staat een computer met talloze fotobestanden van alle dorpen uit de buurt, die door de bezoeker zelf te bedienen is. Klik gewoon een dorp aan en alle foto’s komen op het scherm tevoorschijn.

Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, vraag ernaar bij de suppoosten!

Openingstijden museum

Vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.

Tijdens schoolvakanties dagelijks van 13.00-17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur.

museum wastobbe

museum oma met kindje

museum koeien melken

Goed Speelgoed

In het museum wordt ieder jaar ook een tijdelijke tentoonstelling ingericht. Vanaf 14 december 2018 is dit ‘Goed Speelgoed’, met prachtige antieke poppen, spelletjes, kinderboeken, wandelwagentjes, fraaie poëziealbums, kinderserviesjes, foto’s en ansichtkaarten uit de periode 1900 – 1960. Geweldig leuk voor volwassenen én kinderen!

museum goed speelgoed 01

museum goed speelgoed 02

museum goed speelgoed 03

museum goed speelgoed 04

museum goed speelgoed 051

Blanckendaellpark is tijdelijk gesloten voor bezoekers!

Blanckendaellpark is vanaf maandag 16 maart 2020 tot en met 6 april, tijdelijk gesloten voor bezoekers. De beslissing is genomen in navolging van de nieuwe maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM vandaag hebben aangekondigd rondom het coronavirus.