Museum

Niet alleen Arie de Ara vliegt, de tijd vliegt ook!

Op het park staat ook een museum, met een prachtige collectie oude landbouwwerktuigen, ooit verzameld door tuinder Ben Buter, inwoner van het dorp Tuitjenhorn, dat tot de gemeente Harenkarspel behoort.

Behalve landbouwwerktuigen horen ook een complete washoek met wastobbe en dergelijke tot de vaste collectie, een bedstede, kleding, een smidse, schoolspullen, keukengerei, timmermansgereedschap, een compleet ingerichte huiskamer en nog veel meer.

Door schenkingen van derden wordt de collectie bovendien bijna wekelijks uitgebreid.

In iedere hoek van het museum staat een computer met talloze fotobestanden van alle dorpen uit de gemeente, die door de bezoeker zelf te bedienen is. Je klikt gewoon een dorp aan en alle foto’s die voorhanden zijn komen op het scherm tevoorschijn. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, vraag ernaar bij de suppoosten!

blanckendaell museum sproeimachine

blanckendaell museum ploeg

Museum Historisch Harenkarspel

Wisseltentoonstelling: ‘Wie schrijft die blijft’

Na de zeer succesvolle wisseltentoonstelling ‘100 Jaar Fotografie’ besteedt de Historische vereniging Harenkarspel vanaf half april 2016 aandacht aan het thema ‘Wie schrijft die blijft’.

Een schitterende expositie van oude en antieke documenten en poëziealbums uit de vorige eeuw tot fraaie inktstellen, pennen, inktlappen, en met kroontjespen geschreven verzen.

Tevens levensechte replica van een wethouder schrijvend achter zijn bureau, een dokter die recepten uitschrijft en nog veel meer. Waaronder diverse oude foto’s van schrijvende schoolkinderen uit de voormalige gemeente Harenkarspel.

Language