dieren-afrika-berberaap-pasfoto Even voorstellen Berberaap
Ik ben een Berberaap, een echt dagdier en een omnivoor. Ik eet graag zaden zoals eikels maar ook knoppen, gras, bladeren, knollen, bloemen, paddenstoelen, bast en korstmossen. Ik eet ook insecten en vogels maar ben vooral dol op rupsen. In mijn wangzakken sla ik voedsel op.

Vroeger kwam ik voor van Marokko tot Libië en Egypte, maar tegenwoordig zie
je ons alleen nog in de cederbossen van het Atlasgebergte in Marokko en Algerije. Omdat ik meer tijd dan andere apen op de grond doorbreng, heb ik geen staart.
Alles wat maar eetbaar is; grasachtige planten, insecten, en kleine dieren.
Mijn leefgebied: Afrika; Marokko en Algerije

Berberaap

Heb je gezien dat ik geen staart heb? Die heb ik ook niet nodig, want ik leef meestal op de grond.
dieren-afrika-berberaap-hoofdafbeelding

Macaca sylvanus

Klasse: Mammalia
Orde: Primaten
Familie: Cercopithecidae
Leuk weetje
Alleen de belangrijkste mannetjes mogen paren met vruchtbare wijfjes. Andere mannetjes mogen wel paren, maar alleen met niet-vruchtbare vrouwtjes.
dieren-afrika-berberaap-fact-01
Zo groot ben ik:
55-75 cm
Mijn gewicht:
4-10 kg
Broed-/draagtijd:
6-7 maanden
Aantal jongen:
1
Zo oud wordt ik:
20-25 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Bedreigd
Leuk weetje
Bij Berberapen tonen de mannetjes ook belangstelling voor de jongen, meer dan bij de meeste andere Makaken.
dieren-afrika-berberaap-02
Language