dieren-oceanie-kookaburra-pasfoto Even voorstellen Kookaburra
Mijn soort komt oorspronkelijk uit Australië. Daar leven we nu nog in loofbossen, graslanden maar ook in agrarisch gebied en dichtbij dorpen of steden, in tuinen en stadsparken.

In de 19e eeuw is een groepje van ons geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland en in 1905 naar Tasmanië, dus daar zijn we ook te vinden. In tegenstelling tot veel andere, meestal kleine soorten ijsvogels, zijn wij voor ons voedsel niet aan water gebonden.

Als we eenmaal een mannetje of vrouwtje hebben gevonden, blijven we ons hele leven bij elkaar.
Insecten, slakken, kikkers, reptielen en soms kleine vogels, ik lust het allemaal.
Mijn leefgebied: Oceanië: Australie

Kookaburra

Ze noemen ons ook wel een lachvogel, omdat onze roep erg op de menselijke lach lijkt. Belachelijk, toch?
dieren-oceanie-kookaburra-hoofdafbeelding

Dacelo novaeguineae

Klasse: Vogels
Familie: IJsvogels
Leuk weetje
Zijn soort is de grootste ijsvogelsoort. Daar is hij best trots op.
dieren-oceanie-kookaburra-fact-01
Zo groot ben ik:
35-42 cm
Mijn gewicht:
310-480 gram
Broed-/draagtijd:
25 dagen
Aantal jongen:
2-3 eieren
Zo oud wordt ik:
9-11 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Hij zit het liefst op een tak in een boom, omdat zijn poten niet gemaakt zijn om te lopen.
dieren-oceanie-kookaburra-fact-02
Language