dieren-noordamerika-neusbeer-pasfoto-01 Even voorstellen Neusbeer
Ik hou ervan om overdag actief te zijn, op zoek naar voedsel op de grond. En je raadt het al, mijn geweldige reukvermogen helpt daar goed bij. Met mijn voorpoten graaf ik een hol, zodat ik met mijn lange neus door het zand kan wroeten. Of ik peuter een dode boomstronk uit elkaar en eet snel de diertjes op die dan tevoorschijn komen. Ik rol de gevangen beestjes even over de grond, om te voorkomen dat ze me steken (zoals schorpioenen en duizendpoten). Ze zeggen dat ik luidruchtig ben, omdat ik met gekwetter, geknor, gejammer en geschreeuw met andere Neusberen praat.

Moe van de dag ga ik in een boom slapen, veilig voor vervelende roofdieren.
Mijn leefgebied: Zuidelijke Verenigde Staten tot noordelijk Zuid-Amerika

Neusbeer

Soms moet ik wel een kilometer lopen, tot ik mijn buikje rond heb gegeten.
dieren-noordamerika-neusbeer-hoofdafbeelding

Nasua narica linnaeus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Roofdieren
Familie: Kleine Beren
Leuk weetje
De mannelijke dieren leven solitair en vertonen fel territoriaal gedrag tegenover elkaar. Vrouwelijke Neusberen leven samen met de jongen in groepen van 4-20 leden.
dieren-noordamerika-neusbeer-fact-03
Zo groot ben ik:
80-130 cm
Mijn gewicht:
3-5 kg
Broed-/draagtijd:
10-11 weken
Aantal jongen:
2-7 jongen
Zo oud wordt ik:
7-14 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Ze kunnen zich goed aanpassen en wonen in diverse bosgebieden, zoals laagland- regenwouden, bergbossen en nevelwouden.
dieren-noordamerika-neusbeer-fact-02
Language