dieren-zuidamerika-witoorpenseelaap-pasfoto Even voorstellen Witoorpenseelaap
Ik ben een Witoorpenseelaapvrouwtje. Ik leef in het dichte tropische regenwoud van de Amazone in Brazilië, in een familiegroep van zo’n tien Witoorpenseelaapjes.

De Witoorpenseelaapjes behoren tot de groep Klauwaapjes, die, de naam zegt het al, klauwtjes aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Zo kunnen we ons goed vasthouden als we door de takken van de bomen rennen.

In mijn vruchtbare periode paar ik met één of meerdere mannetjes. Na ongeveer 150 dagen baar ik de jongen. Meestal is dit
een niet-identieke tweeling.
Wij eten vruchten, bloemen, nectar, plantensappen (gom) en kleine dieren (insecten, kikkers, slakken, spinnen).
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika

Witoorpenseelaap

Ik word maximaal 20 cm groot, echt een aapje dus.
dieren-zuidamerika-witoorpenseelaap-hoofdafbeelding

Callithrix jacchus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Leuk weetje
De mannetjes ‘bemoederen’ de kleine aapjes tot ze groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.
dieren-zuidamerika-witoorpenseelaap-fact-01
Zo groot ben ik:
18-20 cm
Mijn gewicht:
400 gram
Broed-/draagtijd:
150 dagen
Aantal jongen:
1-2 jongen
Zo oud wordt ik:
12-13 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Ze hebben klauwtjes aan hun vingers in plaats van nagels.
dieren-zuidamerika-witoorpenseelaap-fact-02
Language