Witoorpenseelaap Even voorstellen Witoorpenseelaap
Ik ben een Witoorpenseelaapje. Ik leef in het dichte tropische regenwoud van de Amazone in Brazilië, in een familiegroep van zo’n tien Witoorpenseelaapjes.

De Witoorpenseelaapjes behoren tot de groep klauwaapjes, die, de naam zegt het al, klauwtjes aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Zo kunnen we ons goed vasthouden als we door de takken van de bomen rennen.

In de vruchtbare periode paart een vrouwtje met één of meerdere mannetjes. Na ongeveer 150 dagen worden de jongen geboren, meestal is dit een niet-identieke tweeling.
Wij eten vruchten, bloemen, nectar, plantensappen (gom) en kleine dieren (insecten, kikkers, slakken, spinnen).
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika

Witoorpenseelaap

Ik word maximaal 20 cm groot, echt een aapje dus.
Witoorpenseelaap

Callithrix jacchus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Apen van de Nieuwe Wereld
Leuk weetje
De mannetjes ‘bemoederen’ de kleine aapjes tot ze groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.
dieren-zuidamerika-witoorpenseelaap-fact-01
Zo groot ben ik:
18-20 cm
Mijn gewicht:
400 gram
Broed-/draagtijd:
150 dagen
Aantal jongen:
1-2 jongen
Zo oud word ik:
12-13 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Ze hebben klauwtjes aan hun vingers in plaats van nagels.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!