dieren-zuidamerika-mara-pasfoto Even voorstellen Mara
Ik lijk een beetje op een Haas, maar ik ben familie van de Cavia.

Ik ben een (g)rasechte vegetariër ;-) ... gras, kruiden en bladeren vind ik superlekker. Ik vind mijn eten in graslanden en in gebieden die nauwelijk begroeid zijn. Ik mag mezelf best actief en nieuwsgierig vinden. Ik hou van klimmen en knagen.

Zodra ik volwassen ben, ga ik op zoek naar een vrouwtje en blijf mijn hele leven bij haar. Ik ben dus een hele trouwe echtgenoot. Mijn vrouwtje en ik kunnen wel drie keer per jaar een nestje jongen krijgen, dus het is bij ons thuis altijd een drukte van belang.
Wij lusten graag gras, planten, fruit en zaden. We eten alleen de toppen van grassprieten.
Mijn leefgebied: Centraal- & Zuid-Argentinië.

Mara

Als ik mijn jongen te drinken geef, staat mijn man op de uitkijk
dieren-zuidamerika-mara-hoofdafbeelding

Dolichotis patagonum

Klasse: Zoogdieren
Orde: Knaagdieren
Familie: Cavia’s
Leuk weetje
Mara’s hebben veel vijanden. Ze zijn dus altijd alert op mogelijk gevaar. Als ze een vijand zien, dan rennen ze hard weg.
dieren-zuidamerika-mara-fact-01
Zo groot ben ik:
50-75 cm
Mijn gewicht:
8-9 kg
Broed-/draagtijd:
85-95 dagen
Aantal jongen:
1-3 jongen
Zo oud wordt ik:
10-15 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Gevoelig
Leuk weetje
Overdag grazen ze of liggen ze lekker te zonnebaden.
dieren-zuidamerika-mara-fact-02