dieren-afrika-struisvogel-pasfoto Even voorstellen Struisvogel
Ik ben wereldrecordhouder! Ik ben de grootste en de zwaarste vogel, de snelste vogel op de grond en het snelste landdier op twee poten. Ik heb de grootste ogen van alle landdieren en onze vrouwtjes leggen de grootste eieren. Ik ben ook een vreemde vogel; ik kan niet vliegen en heb maar twee tenen per poot.

Ik heb veel wijfjes in mijn harem, mijn gezin. Het belangrijkste (alfa)vrouwtje heeft net tien eieren van wel een kilo per stuk in ons nest gelegd. Daarna hebben de andere vrouwtjes hun eieren erbij gelegd. Hun gezamenlijke record staat op 78 eieren!

Mijn alfavrouwtje en ik broeden om de beurt. Als de jongen drie dagen oud zijn, gaan ze voor een jaar naar de crèche. Daarna gaan ze voor zichzelf zorgen.
Grassen, kruiden, wortelen, bladeren, bloemen, en vruchten. En ook kikkers, hagedissen, kleine schildpadden en insecten.
Mijn leefgebied: Afrika

Struisvogel

Om een vrouwtje te ‘versieren’, doe ik de baltsdans: ik hurk, spreidt mijn vleugels en zwaai mijn nek heen en weer.
Struisvogel

Struthio camelus

Klasse: Vogels
Orde: Struisvogelachtigen
Familie: Struisvogels
Leuk weetje
Als een roofdier dicht bij een nest komt, gaat de struisvogel met zijn nek languit op de grond liggen om minder op te vallen. Als dat niet helpt, gaat hij in de aanval door met zijn sterke poten te trappen.
dieren-afrika-struisvogel-fact-01
Zo groot ben ik:
1,80 -2,50 meter
Mijn gewicht:
160 kg
Broed-/draagtijd:
6-8 weken
Aantal jongen:
10-15
Zo oud word ik:
20-30 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Struisvogels kunnen niet vliegen, maar wel heel hard lopen: zo’n 70 kilometer per uur! En dat met maar twee tenen per poot...
dieren-afrika-struisvogel-hoofdafbeelding

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!