Zwarthalszwaan

Latijnse naam: Cygnus melanocoryphus

Klasse: Vogels
Orde: Eendvogels
Familie: Eendachtigen
Zo groot ben ik: 100 cm
Mijn gewicht:
Broed-/draagtijd: 36 dagen
Aantal jongen:
Zo oud word ik: 20 jaar
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: zuiden Zuid-Amerika, zoals op Vuurland en de Falklandeilanden

Leuk weetje

De jongen varen op de rug van de moeder- of vaderzwaan mee!

Menu: plantaardig voedsel

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!