Zwarte zwaan

Latijnse naam: Cygnus atratus

Klasse: Vogels
Orde: Eendvogels
Familie: Eendachtigen
Zo groot ben ik: 120-150 cm
Mijn gewicht: 5-6 kg
Broed-/draagtijd: 36 dagen
Aantal jongen: 5-7
Zo oud word ik: 3-6 jaar in het wild, 20 jaar in gevangenschap
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland.

Leuk weetje

De zwarte zwaan is niet honkvast. Bij zwerftochten kan hij afstanden van honderden kilometers overbruggen en zorgt zo ook zelf voor zijn verspreiding.

Menu: Grassen en waterplanten.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!