Sikahert

Latijnse naam: Cervus nippon

Klasse: Zoogdieren
Orde: Evenhoevigen
Familie: Herten
Zo groot ben ik: schofthoogte 110-150 cm
Mijn gewicht: 80-120 kg
Broed-/draagtijd: 8 maanden
Aantal jongen: 1
Zo oud word ik: 15 jaar
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Oost-Azië en Japan

Leuk weetje

Gras en zegge, maar ook hulst, klimop, heidestruiken, coniferen, eikels, boomschors en paddenstoelen.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!