Oehoe

Latijnse naam: Bubo bubo

Klasse: Vogels
Orde: Uilen
Familie: Uilen
Zo groot ben ik: 60-75 cm, spanwijdte 160-188 cm
Mijn gewicht: 1,5-4,2 kg
Broed-/draagtijd: 34 dagen
Aantal jongen: 2-4
Zo oud word ik: 75
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Geheel Eurazië, maar ook in Noorwegen en Finland.

Leuk weetje

De oehoe is de grootste uil ter wereld.

Menu: Muizen, egels, vissen, hazen, patrijzen, eenden, hagedissen, hamsters, kikkers, regenwormen en kevers.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!