Manengans

Latijnse naam: Chenonetta jubata

Klasse: Vogels
Orde: Eendvogels
Familie: Eendachtigen
Zo groot ben ik: 45-51 cm
Mijn gewicht: 800-815 gr
Broed-/draagtijd: 28-30 dagen
Aantal jongen: 7-12
Zo oud word ik: 15 jaar
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Oost- en West-Australië, uitgezwermd naar Nieuw-Zeeland, Tasmanië en Queensland

Leuk weetje

Het is geen echte gans, maar een eend.

Menu: Gras, kruiden en klaver. Soms insecten.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!