Edelpapegaai

Latijnse naam: Eclectus roratus

Klasse: Vogels
Orde: Papegaaiachtigen
Familie: Papegaaien van de Oude Wereld
Zo groot ben ik: 35 cm
Mijn gewicht: 400-500 gr
Broed-/draagtijd: 28 dagen
Aantal jongen: 2 eieren
Zo oud word ik: ca. 50 jaar
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Nieuw-Guinea, Indonesië en Noord-Australië.

Leuk weetje

De rui bij de edelpapegaai anders verloopt dan bij de meeste papegaaien soorten. Een vogel ruit, omdat nieuwe veren de taak van de oude, versleten veren kunnen gaan overnemen. Als de kop van de edelpapegaai aan de rui toe is dan wordt deze meestal eerst voor een groot deel kaal. Pas later groeien er weer mooie veren voor terug.

Menu: Vruchtvlees van bananen, papaja, vijgen, maar ook nectar, bessen, zaden noten en bloesem van vruchtdragende bomen en struiken.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!