Brilibis

Latijnse naam: Theristicus melanopis

Klasse: Vogels
Orde: Roeipotigen
Familie: Ibissen en lepelaars
Zo groot ben ik: 75 cm
Mijn gewicht:
Broed-/draagtijd:
26-28 dagen
Aantal jongen: 1-4
Zo oud word ik:
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika

Leuk weetje

Menu: de brilibissen voeden zich met insecten, spinnen, amfibieën, maar ook reptielen en kleine zoogdieren. Deze ibis eet ook kleine slangen en zelfs padden die giftig zijn.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!