Bennettwallaby

Latijnse naam: Macropus rufogriseus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Klimbuideldieren
Familie: Kangoeroes
Zo groot ben ik: 70-107 cm
Mijn gewicht: 6,8-22 kg
Broed-/draagtijd: 30 dagen
Aantal jongen: 1
Zo oud word ik: 18 jaar
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Oost-Australië

Leuk weetje

Overdag slapen de wallabies in het struikgewas. Van ’s avonds laat tot ’s morgens vroeg zijn ze op open plekken in het bos of op de savannes. Hier zoeken ze dan naar voedsel. Ze zijn dus vooral ’s nachts actief.

Menu: Gras, jonge takjes van bomen en struiken.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!