Addax Antilope

Latijnse naam: Addax nasomaculatus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Evenhoevigen
Familie: Holhoornigen
Zo groot ben ik: schofthoogte 95-150 cm
Mijn gewicht: 60-135 kg
Broed-/draagtijd: 8 maanden
Aantal jongen: 1
Zo oud word ik: 19 jaar (in gevangenschap)
Mijn status bij de IUCN: Kritiek
Mijn leefgebied: Sahara

Leuk weetje

Overdag lig ik lekker in de schaduw. ’s Avonds en ’s nachts ga ik op zoek naar voedsel. Omdat ik vocht haal uit mijn voedsel en uit dauw, kan ik lange tijd zonder water. Dat is best handig als je in de woestijn leeft.

Menu: Woestijngrassen, vetplanten, bladeren van struiken en acacia’s.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!