dieren-oceanie-rode-reuzenkangoeroe-pasfoto Even voorstellen Rode Reuzenkangoeroe
Ik ben een Rode Reuzenkangoeroe, en leef op de steppen en savannes in West- en Midden Australië. Ik ben een vegetariër en ben gemiddeld 10 uur per dag bezig met eten.

Mijn lichaam is heel goed aan de hitte en droogte van Australië aangepast, waardoor ik wel weken zonder vocht kan leven.

Als het tijd is om voor nageslacht te zorgen, dan gaan de mannetjes met elkaar boksen om een vrouwtje aan de haak te slaan. De mannetjes staan dan recht tegenover elkaar en stompen en duwen met hun voorpoten. Ook wordt er naar elkaar geschopt met de achterpoten, dan steunen ze op hun sterke staart.
Ik zit te springen om sappige grassprieten, kruiden en bladeren. Vooral Spinifex, een grassoort.
Mijn leefgebied: Oceanië

Rode Reuzenkangoeroe

Wanneer ik gezellig aan het hoppen ben, dan ga ik zo’n 20 km per uur en maak sprongen van twee meter ver.
dieren-oceanie-rode-reuzenkangoeroe-hoofdafbeelding

Macropus rufus

Klasse: Zoogdieren
Familie: Kangoeroes
Leuk weetje
De groep waarin ze leven wordt een ‘mob’ genoemd. Zo’n ‘mob’ bestaat uit acht tot tien dieren.
dieren-oceanie-rode-reuzenkangoeroe-fact-01
Zo groot ben ik:
100-140 cm
Mijn gewicht:
35-80 kg
Broed-/draagtijd:
33 dagen
Aantal jongen:
1 jong
Zo oud wordt ik:
10-20 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Bij gevaar kunnen ze tot 330 cm hoog en tot 13 meter ver springen. Ze halen snelheden tot 40 km per uur.
dieren-oceanie-rode-reuzenkangoeroe-fact-02
Language