dieren-azie-resusaap-pasfoto Even voorstellen Resusaap
De resusaap slaapt hoog in de bomen. Overdag is hij actief. De resusaap kan goed klimmen, maar ook zwemmen. De dieren zijn dol op een bad en het is regelmatig waargenomen dat een groep resusapen gezamenlijk in een beek zwom.

Resusapen kennen een grote reeks aan geluiden. Vooral de mannetjes kunnen luidruchtig zijn. Er zijn blaffende en krijsende alarmgeluiden, een gil als het dier wordt aangevallen en een grom bij agressief gedrag. Ook zijn er specifieke roepen als een dier voedsel heeft gevonden. Maar als hij eten heeft gevonden , maakt hij juist geen geluid, omdat hij zijn portie niet wil delen.
De resusaap zoekt op de grond naar plantaardig voedsel, voornamelijk kruiden, maar ook bladeren, naalden en wortels. Ook ongewervelde dieren en zelfs kleine gewervelden worden soms gegrepen. Resusapen hebben wangzakken, waar ze tijdelijk voedsel in opslaan.
Mijn leefgebied: Azië

Resusaap

Na een dag ravotten, klimmen we hoog in de bomen om te slapen. Maar nu eerst nog even lekker vlooien...
dieren-azie-resusaap-hoofdafbeelding

Macaca mulatta

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Apen van de Oude Wereld
Leuk weetje
De resusfactor, een van de elementen van je bloedgroep, is ontdekt bij deze apensoort.
resusaap 1.0
Zo groot ben ik:
45-64 cm
Mijn gewicht:
5 -12 kg
Broed-/draagtijd:
135-194 dagen
Aantal jongen:
1
Zo oud word ik:
30-35 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Ze vinden het heerlijk om samen te badderen in een beek.
dieren-azie-resusaap-fact-02