Groene meerkat 1 Even voorstellen Groene Balemeerkat
Wij leven in groepen van gemiddeld 12 meerkatten, waarin alle leeftijden en beide seksen vertegenwoordigd zijn. Elke groep heeft zijn eigen territorium, meestal rondom de ‘stamkroeg’ (een boom of hoge struik).

We hebben een vast dagritme. Na de brunch gaan we eten zoeken. We moeten daarvoor soms een heel eind van huis weg. Tegen de avond komen we weer thuis voor het diner en daarna gaan we lekker naar ons bedje in de bomen.

We komen in het wild alleen voor in de Bale Mountains; daar danken we onze naam aan.
Zaden, bloemen, bladeren en gom van de Acacia, vijgen en andere fruitbomen.
Mijn leefgebied: Afrika. Ethiopië

Groene Balemeerkat

Als we tijdens het zoeken naar eten een andere groep tegenkomen, dan wordt er niet gedreigd of gevochten.
Groene meerkat met baby 3 - aangepast 2

Cercopithecus (Chlorocebus djamdjamensis)

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Apen van de Oude Wereld
Leuk weetje
Hoewel de wetenschap best veel weet over (Groene) Balemeerkatten, is zijn soort minder bekend. Ze zijn dus een beetje een mysterie.
Groene meerkat baby 1 - aangepast
Zo groot ben ik:
40-60 cm
Mijn gewicht:
5-8 kg
Broed-/draagtijd:
5-6 maanden
Aantal jongen:
1
Zo oud word ik:
11-13 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Kwetsbaar
Leuk weetje
De Groene Balemeerkat werd pas in 2007 ontdekt en komt alleen in de Bale Mountains van Ethiopië voor.
Groene meerkat 5 - aangepast