Zilverfazant

Latijnse naam: Lophura nycthemera

Klasse: Vogels
Orde: Hoendervogels
Familie: Fazanten
Zo groot ben ik: 55-120 cm lang (incl. staart)
Mijn gewicht:
Broed-/draagtijd: 25-26 dagen
Aantal jongen: 8
Zo oud word ik:
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: bosrijke gebieden op Borneo, Malakka, zuidwestelijk Cambodja, zuidwestelijk China, Hainan, noordelijk Laos, zuidoostelijk Thailand, en zuidelijk Vietnam.

Leuk weetje

Om de hen te lokken voert hij een ingewikkelde dans uit op een speciaal plekje dat hij voor dat doel vrij van dorre bladeren en ander afval heeft gemaakt.

Menu: Insecten en plantaardig voedsel.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!