Naaktoogkaketoe

Latijnse naam: Cacatua sanguinea

Klasse: Vogels
Orde: Papegaaiachtigen
Familie: Kaketoes
Zo groot ben ik: 36-39 cm
Mijn gewicht: 480-800 gr
Broed-/draagtijd: 26 dagen
Aantal jongen: 2-4
Zo oud word ik:
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: grasland, agrarisch cultuurland zoals rijstvelden, aangeplante bossen in de buurt van water, bomen in steden en mangroves in het westen, centrale en noordelijke deel van Australië en op enkele plekken aan de kust in het oosten van Australië. Daarnaast zijn ze te vinden in het zuidelijke deel van Nieuw-Guinea

Leuk weetje

Menu: Zaden, bessen, vruchten, noten, wortels, bloemen aangevuld met larven en insecten.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!