Driekleureekhoorn of Prevostklappereekhoorn

Latijnse naam: Callosciurus prevostii

Klasse: Zoogdieren
Orde: Knaagdieren
Familie: Eekhoorns
Zo groot ben ik: 13-28 cm
Mijn gewicht: 150-500 gr
Broed-/draagtijd: 46-48 dagen
Aantal jongen: 2-4
Zo oud word ik:
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: In de tropische regenwouden van Zuid-Thailand, Maleisië, Borneo en Sumatra.

Leuk weetje

Groepsleden communiceren met elkaar door middel van op vogelgeluiden lijkende roepen en met de pluimstaart.

Menu: Vruchten, zachte zaden, noten, bloemen, knoppen, jonge scheuten, bladeren en bast, aangevuld met insecten zoals mieren, termieten en larven.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!