Brandgans

Latijnse naam: Branta leucopsis

Klasse: Vogels
Orde: Eendvogels
Familie: Eendachtigen
Zo groot ben ik: 55-66 cm
Mijn gewicht: 850-1810 gr
Broed-/draagtijd: 24-25 dagen
Aantal jongen: 3-7
Zo oud word ik:
Mijn status bij de IUCN: Niet bedreigd
Mijn leefgebied: Noordelijk deel Atlantische Oceaan, oostkust van Groenland tot Spitsbergen en het zuiden van Nova Zembla.

Leuk weetje

Menu: Gras, maar ook diverse mossoorten en ander groen.

Wij zijn tijdelijk gesloten!

Met ingang van heden is ons dierenpark tijdelijk gesloten. Helaas kunnen wij naar aanleiding van de aangescherpte regels met betrekking tot de horeca op ons park en de heersende vogelgriep niet openblijven. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Hopelijk mogen wij u snel weer verwelkomen!

 

Sorry, we zijn tijdelijk gesloten!