dieren-zuidamerika-soldatenara-pasfoto Even voorstellen Soldatenara
Whaaaaaa! Ja, ik ben een enorme schreeuwerd. Wij Ara’s kunnen behoorlijk hard krijsen en in het wild hóór je mij dan ook vaker dan dat je mij ziet. De meeste mensen hebben mij dan ook liever niet als huisdier.

We leven in droge houtlanden en subtropische bossen. Wij maken onze nestjes in de holtes zo hoog mogelijk in de toppen van bomen of liever nog op de hoge rotsen.

Het aantal Soldatenara’s zoals ik is sterk gedaald, vanwege vernietiging van onze leefgebieden door de mens. Momenteel zijn er over de hele wereld nog zo’n 10.000 exemplaren in het wild.

Wij kunnen in het wild wel 50 tot 60 jaar oud worden.
Ik maak het liefst zaden, bessen en fruit soldaat.
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika

Soldatenara

Ik ben de mascotte van het Park! Kom je met me kennismaken?
dieren-zuidamerika-soldatenara-hoofdafbeelding

Ara militaris

Klasse: Vogels
Familie: Papegaaien
Leuk weetje
Tijdens het eten van zaden, bessen, fruit en noten krijgen de Soldatenara’s wel eens giftige sto en binnen. Door het eten van klei worden deze onschadelijk gemaakt. Daardoor worden ze niet ziek.
dieren-zuidamerika-soldatenara-fact-01
Zo groot ben ik:
70-80 cm
Mijn gewicht:
950-1150 gram
Broed-/draagtijd:
25-27 dagen
Aantal jongen:
1-3 eieren
Zo oud wordt ik:
60 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Kwetsbaar
Leuk weetje
Ze nestelen in boomtoppen of in klifinhammen op een hoogte van wel 200 meter.
dieren-zuidamerika-soldatenara-fact-02