dieren-afrika-roodrugpelikaan-pasfoto Even voorstellen Roodrugpelikaan
Ik ben een Roodrug- of kleine Pelikaan en ik heb best wel een groepsmentaliteit. Overdag is de hele groep waarin ik leef actief bezig, waarbij we vooral in de ochtend en avond op zoek zijn naar eten.

We hebben een leuke truc om aan eten te komen; we gaan naast elkaar zwemmen en steken onze kop met de snavel open onder water. De vis kan geen kant op en wordt in onze grote keelzak uit het water geschept. Door het water uit de snavel te persen, blijft de vis in onze keelzak achter en kan hij eenvoudig worden doorgeslikt.

Als we moe zijn van het vissen, dan gaan we met z’n allen terug naar onze nesten die we in bomen bij het water hebben gemaakt/
Vis, liefst verschillende soorten Cichliden (baarsachtige visjes).
Mijn leefgebied: Afrika

Roodrugpelikaan

Er zijn ook Roze Pelikanen en Brilpelikanen in het Park te vinden.
dieren-afrika-roodrugpelikaan-hoofdafbeelding

Pelecanus rufescens

Klasse: Vogels
Familie: Pelikanen
Leuk weetje
Omdat ze zoveel nesten in een boom bouwen en ze met z’n allen best wel zwaar zijn, sterven er soms takken van de boom of zelfs hele bomen af.
dieren-afrika-roodrugpelikaan-fact-01
Zo groot ben ik:
120-135 cm
Mijn gewicht:
4-7 kg
Broed-/draagtijd:
29-31 dagen
Aantal jongen:
1-3 eieren
Zo oud wordt ik:
25-30 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Af en toe broeden Pelikanen vlakbij menselijke nederzettingen, zoals bij aanlegsteigers.
dieren-afrika-roodrugpelikaan-fact-02