dieren-afrika-ringstaartmaki-pasfoto Even voorstellen Ringstaartmaki
Ik ben een Ringstaartmaki. Een vrouwtje, om precies te zijn. Samen met mijn jongen en een paar (dominante) mannetjes vorm ik de kern van een grote groep Ringstaartmaki’s.

Wij zijn heel sociale dieren, die met elkaar leven binnen een territorium. Alle volwassenen zijn verantwoordelijk voor het markeren van de grenzen van ons territorium. Dat doen we met speciale sto en uit geurklieren en met urine en uitwerpselen. Zo zorgen we er voor dat andere dieren weten dat dit ons territorium is en zij niet welkom zijn.

Wij zijn overdag actief. Tussen de middag houdt de groep een gezamenlijke rustpauze. Hierbij gaan we op de grond en in bomen zitten, met de armen gespreid richting de zon.
Veelal vruchten, maar ook bladeren, bloemen, boomschors en kruiden. En af en toe insecten.
Mijn leefgebied: Afrika

Ringstaartmaki

Binnen een groep is een dominant vrouwtje de baas.
dieren-afrika-ringstaartmaki-hoofdafbeelding

Lemur catta

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Maki’s
Leuk weetje
Ringstaartmaki’s kennen een groot aantal signalen. Met zowel geluiden, geuren als lichaamstaal communiceren ze met andere groepsleden.
dieren-afrika-ringstaartmaki-fact-01
Zo groot ben ik:
30-50 cm
Mijn gewicht:
2 kg
Broed-/draagtijd:
135 dagen
Aantal jongen:
1
Zo oud wordt ik:
25-27 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Bedreigd
Leuk weetje
Hij springt van boom naar boom met sprongen van wel twee meter.
dieren-afrika-ringstaartmaki-fact-02
Language