Even voorstellen Prairiehond
Ik ben de hele dag buiten bezig. Tenzij het heel heet is, dan schuil ik overdag in ondergrondse gangen. We leven in enorme groepen in ondergrondse gangenstelsels (steden of towns), die uit enkele duizenden dieren kunnen bestaan en meer dan 40 hectare kunnen beslaan. Deze steden bestaan uit enkele wijken (wards), die weer zijn onderverdeeld in coteries, die bestaan uit een familiegroepje van één mannetje, één tot vier vrouwtjes en hun jongen.

We kunnen veel soorten geluiden maken. Het bekendste is het blaffen, vandaar onze naam. Maar we zijn geen honden, we zijn grondeekhoorns!
Groene delen van de plant, vooral grassen, maar ook insecten als sprinkhanen en zelfs een enkele keer aas.
Mijn leefgebied: Het centrale gebied van Noord- GROENLAND Amerika tot noorden van Mexico

Prairiehond

Wij zijn hele nette dieren! Op vier meter diepte graven we een toilet. Als die vol is, graven we gewoon een nieuwe.
dieren-noordamerika-prairiehond-hoofdafbeelding

Cynomys ludovicianus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Knaagdieren
Familie: Eekhoorn
Leuk weetje
Een in- en uitgang naar de ondergrondse stad is een kegelvormige hoop van ongeveer 30 cm hoog en 60 cm breed. Deze ingangen zijn hoger om te voorkomen dat er water in de stad loopt.
dieren-noordamerika-prairiehond-fact-01
Zo groot ben ik:
30 cm
Mijn gewicht:
1-1,5 kg
Broed-/draagtijd:
1 maand
Aantal jongen:
4-5 jongen
Zo oud wordt ik:
7-8 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Niet bedreigd
Leuk weetje
Leden van dezelfde ward begroeten elkaar met een ‘kus’.
dieren-noordamerika-prairiehond-fact-02
Language