dieren-zuidamerika-pincheaap-pasfoto Even voorstellen Pinchéaap
Ik ben een Pinchéaapje. Ik leef met mijn ouders, broers en zussen in een grote groep. Wij blijven allemaal in deze groep totdat één van onze ouders overlijdt. Na het overlijden valt de groep uiteen en gaat iedereen op zoek naar een nieuwe partner om een familie te stichten.

Pinchéaapjes wonen bij voorkeur in vochtige tropische bossen of droge loofbossen. We zitten meestal hoog in de bomen, maar gaan ook regelmatig op de grond naar voedsel zoeken.

We zijn dol op insecten, fruit, latex (uit rubberbomen)
en sappen.
Insecten, fruit en sap van planten of ‘gom’. Als het lukt om ze te vangen, dan eten we reptielen of kleine amfibieën.
Mijn leefgebied: Zuid-Amerika; Colombia

Pinchéaap

Bij ons is lang haar altijd in de mode!
dieren-zuidamerika-pincheaap-hoofdafbeelding

Saguinus oedipus

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Apen van de Nieuwe Wereld
Leuk weetje
Pinchéaapjesouders verspreiden geurstoffen die de zin in seks bij hun kinderen onderdrukt. Een bijzondere manier om pubertijdsproblemen te voorkomen.
dieren-zuidamerika-pincheaap-fact-01
Zo groot ben ik:
20-25 cm
Mijn gewicht:
400-450 gram
Broed-/draagtijd:
145 dagen
Aantal jongen:
1-2
Zo oud word ik:
10-13 jaar
Mijn status bij de IUCN:
Kritiek
Leuk weetje
Ik sta op de lijst van ernstig bedreigde diersoorten.
dieren-zuidamerika-pincheaap-fact-02