Bavianen in het Van Blanckendaell Park

Bavianen in het Van Blanckendaell Park

Tuitjenhorn, 9 april 2019. Eindelijk is het dan zo ver! Na bijna een jaar van voorbereiding hebben wij akkoord van het ministerie gekregen om een groep mantelbavianen toe te voegen aan onze dierenfamilie.

De groep bavianen is afkomstig van Stichting AAP en bestaat uit 15 dieren, waarvan 6 mannetjes en 9 vrouwtjes. De dieren zijn afkomstig uit verschillende landen in Europa en bij Stichting AAP zijn ze vervolgens getraind om in groepsverband met elkaar om te gaan.

Nadat ze in ons park zijn aangekomen zullen ze eerst een paar dagen in quarantaine worden gehouden, maar daarna kunnen ze los in het prachtige buitenverblijf!

Het weekend van 4 en 5 mei wordt het seizoen geopend met een speciaal bavianenweekend. Houd onze website in de gaten voor de laatste informatie. Maar ook nu zijn er al veel jonge dieren te bewonderen in het park, zoals ringstaartmaki’s, een Groene Balemeerkat, een kamelenjong en een Addax antilope.

Nieuwsgierig geworden? U bent iedere dag van harte welkom in het Van Blanckendaell Park!

Blanckendaellpark is tijdelijk gesloten voor bezoekers!

Blanckendaellpark is vanaf maandag 16 maart 2020 tot en met 6 april, tijdelijk gesloten voor bezoekers. De beslissing is genomen in navolging van de nieuwe maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM vandaag hebben aangekondigd rondom het coronavirus.